مرشد (Mentor)
طبق تعاریف بینالمللی، این افراد معمولاً در کسبوکار مورد مشاوره دارای موفقیتهای فردی قابل توجه و سوابق درخشانی هستند و دوران کاری پررونقی را سپری کرده و میکنند. در نتیجه برای انجام این قبیل فعالیتها نظیر مشاوره زمان کافی و انگیزه مناسب ندارند. اگر فردی از این شرایط تجربه و موفقیت به دور باشد نمیتوان او را مرشد (Mentor) به شمار آورد.
بنا بر این شرایط، بر خلاف تصور رایج در بازار این روزهای کشورمان، منتورها جوانانی نیستند که در یک زمینه به سخنرانی بپردازند و یا با ارائه اطلاعات آکادمیک و برگرفته از کتابها و اینترنت به دیگران به ویژه استارتاپها انرژی و روحیه و انگیزه بدهند. بلکه کارآفرینان و فعالان تجاری موفق و با تجربهای هستند که شاید نتوانند به صورت طبقهبندی شده و منظم اطلاعات را به دیگران منتقل کنند. و فرد یادگیرنده از قرارگرفتن در کنار ایشان و مشاهده افعال و روش تصمیمگیری آنها به تجربه و پختگی دست مییابند.
مخاطبین فعالیت منتورشیپ عمدتاً کارآفرینان هستند. چه کارآفرینانی که بار اول است اقدام به راهاندازی مجموعهای میکنند و چه افراد با تجربهای که برای اولین بار وارد یک زمینه جدید از فعالیت میشوند.